2 Vivaldis collega's bij elkaar

Werken bij Vivaldis is … richting geven aan het leven

Geplaatst op 21 augustus 2024

Onze Joie de Vivaldis komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is het resultaat van een bruisend team dat één purpose deelt: bijdragen aan het werkgeluk van anderen. Dries Debaere, Career Expert bij Vivaldis Construct Kortrijk, vertelt hoe die purpose zich vertaalt in zijn job, waar hij voldoening uit haalt en waarom hij nooit meer zonder zijn purpose kan.

Bijdragen aan het grotere geheel

“Purpose betekent voor mij een doel nastreven dat je eigen belangen en behoeften overstijgt”, vertelt Dries. “Enkel dat geeft voldoening op lange termijn. Zonder purpose zwerf je doelloos rond. Dat kan ook heel leuk zijn, maar op termijn blijf je achter met een leeg gevoel. Diep vanbinnen zal er een stemmetje blijven roepen om gehoord te worden en je sluimerende talenten te ontwikkelen.”

Geef toe, wat is er nu zinvoller dan iemand aan een goede job helpen?

Dries Debaere, Career Expert bij Vivaldis

Een nieuw doel geven in iemands leven

“Ik solliciteerde heel bewust voor de job van uitzendconsulent na 17 jaar te werken op de binnendienst van een wegenbouwbedrijf. Na de werkuren studeerde ik psychologie en uiteindelijk ging ik op zoek naar een job met veel menselijk contact waarin ik het verschil kon maken. Zo kwam ik bij Vivaldis terecht. Geef toe, wat is er nu zinvoller dan iemand aan een goede job helpen?”

“De dagelijkse gesprekken met potentiële uitzendkrachten zijn mijn motor. Daar put ik energie uit. Iedere kandidaat heeft zijn verhaal en professionele talenten. Door écht te luisteren en door te vragen, kan ik iemand aan de juiste job helpen. En zo een nieuw doel geven in het leven. Een geslaagde matching geeft mij een enorme voldoening.”

Vivaldis biedt me een kapstok door duidelijke targets uit te zetten per kantoor en per cluster.

Een duidelijke richting

“Bij Vivaldis gaat menselijke purpose hand in hand met commerciële purpose. Ik heb graag een duidelijke richting, een kapstok waarmee ik kan werken. Vivaldis biedt me die kapstok door duidelijke targets uit te zetten per kantoor en per cluster. Zo weet ik op elk moment perfect hoeveel uren en marge ons kantoor draait. En of we al dan niet een tandje bij moeten steken of al op kruissnelheid zitten. En toch heb je hier niet het gevoel dat er iemand op je vingers staat te kijken. Naast de verantwoordelijkheid om zelf je kantoor in handen te nemen en de vooropgestelde targets te behalen, heb je ook veel vrijheid. Die combinatie vind ik de max.”

Duidelijke doelen nastreven zorgt voor minder stress, meer houvast en de werksfeer wordt er automatisch veel aangenamer door.

Een één zeel

“Alle Vivaldis-collega’s en -kantoren werken samen aan hetzelfde doel: de uitzendkrachten asap matchen met een geschikte job. Het is hier geen ieder-voor-zich-mentaliteit. Integendeel, het team telt, altijd en overal. Vivaldis Construct Kortrijk werkt dan ook nauw samen met de andere West-Vlaamse clusterkantoren: we delen kandidaten, stemmen op elkaar in wekelijkse online meetings … Het is all for one, daar hou ik van! Duidelijke doelen nastreven zorgt voor minder stress, meer houvast en de werksfeer wordt er automatisch veel aangenamer door.”

Ook goesting in een zinvolle job?

Kom werken bij Vivaldis.